10 Beste horrorfilms voor een griezelige Halloween avond

Het is bijna Halloween en wat is leuker dan op de zetel te kruipen met een griezelige horrorfilm, een deken en popcorn?

Over smaken valt niet te discussiëren en iedereen heeft een lievelings horrorfilm. Ga je voor monsters, zombies, psychopaten of het bovennatuurlijke, in deze lijst ga je zeker leuke ideeën opdoen welke film je voor de griezelige avond kunt kiezen.

The Witch (2016)

De film speelt zich af in de zeventiende eeuw waar een familie probeert te overleven van hun oogst op een kleine boerderij naast een bos in New England. Wanneer het voedsel schaars wordt, nemen vrees en bijgeloof de overhand. Een familielid verdwijnt en de spelletjes van de kinderen worden alsmaar vreemder.
Ze beginnen te vrezen voor de aanwezigheid van iets in het bos…

Persoonlijke mening: het verhaal komt ietwat traag op gang en de kleuren grijs primeren (letterlijk). Ergens in het midden van de film wordt het wel interessanter en zit je je af te vragen of er nu echt iets in het bos is.

Bron

Get Out (2017)

Chris staat op het punt om de ouders van zijn blanke vriendin Rode te ontmoeten en is best zenuwachtig of ze hem als Afro-Amerikaan gaan accepteren. Tot zijn grote opluchting blijkt dat ze er absoluut geen probleem mee hebben. Maar hij begint al snel door te hebben dat er iets niet klopt wanneer het personeel van de ouders dat ook Afro-Amerikaans is, zich raar begint te gedragen.

Persoonlijke mening: Heel leuke film! Je weet tot het laatste moment niet wat er aan de hand is en waarom de ouders zo een grote liefde koesteren voor Afro-Amerikanen.

Bron

Hereditary (2018)

Het verhaal begint met de begrafenis van de grootmoeder van de familie Graham. Na haar dood hernemen ze hun oude leven en alles lijkt goed te gaan tot er overklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden in het huis. Wanneer ook Charlie (de kleindochter) op een gruwelijke wijze overlijdt, begint Annie (de dochter) door te draaien en zoekt ze een oplossing in het spirituele.
Al snel ontdekt ze dingen die niet kloppen en maakt ze een gruwelijke vonds op de zolder. Maar is het niet te laat om de rest van de familie te redden?

Persoonlijke mening: Het verhaal komt ook hier wat trager aan de gang maar vanaf de dood van Charlie begint het echt! Hier en daar echt griezelige momenten maar ook veel effecten die je al 100 keer gezien hebt. Toch een leuke film om eens te zien.

Bron

Ringu (1998)

De originele film waarop The Ring geïnspireerd is. Als je fan bent van The Ring dan is deze zeker het bekijken waard!

Bron

Train To Busan (2016)

Deze is voor de zombie liefhebbers! Treinpassagiers denken een rustige rit te hebben tot ze via het nieuws vernemen dat er een epidemie uitgebroken lijkt te zijn. Maar wat ze niet weten, is dat er op het laatste moment een passagier instapte die besmet is… Vanaf dat moment doen ze er alles aan om te overleven.

Persoonlijke mening: heel goede zombiefilm! Het is vooral angstaanjagend omdat zich alles in een trein afspeelt en ze weinig plaats hebben hebben om zich te verstoppen terwijl de een na de andere besmet wordt.

Bron

Halloween (1978)

De eerste Halloween film uit de reeks blijft de beste! De kleine Michael Myers vermoordt zijn zus Judith met een keukenmes. Hij wordt voor 15 jaar opgesloten in een inrichting waar hij later uit ontsnapt om terug te keren naar zijn geboortedorp.

Persoonlijke mening: een klassieker! Mijn lievelings horrorfilm ook al zijn de effecten in 2018 zo passé, maar de sfeer die in de filmt hangt en die muziek, maken veel goed!

Bron

The Orphanage (2007)

Laura en haar man hebben een weeshuis voor gehandicapte kinderen. Op een gegeven moment zegt hun zoontje onzichtbare vriendjes te hebben waar hij vreemde spelletjes mee speelt. Op een dag verdwijnt het zoontje spoorloos en Laura gaat naar hem op zoek samen met een medium.

Persoonlijke mening: Een horrorfilm waar kinderen in voorkomen is bijna automatisch griezelig. Vooral als de kinderen maskers dragen dan wordt het dubbel interessant!

Bron

Don’t Breathe (2016)

Drie tieners trekken er op uit om een oude oorlogsveteraan te overvallen. Ze denken dat de blinde man weerloos is en het een koud kunstje gaat zijn, maar de oude man krijgt snel door dat er indringers in zijn huis zijn en doet er alles aan om ze weg te jagen. In de kelder blijkt hij een duister geheim te verstoppen.

Persoonlijke mening: Niet echt horror, meer een thriller maar het kijken zeker waard! De film zit vol onverwachte wendingen en vieze details.

Bron

Trick ‘r Treat (2007)

De film verteld vier verhalen die zich afspelen op de avond van Halloween. Een schooldirecteur klust wat bij als seriemoordenaar; een jonge maagd zoekt naar die ene speciale persoon en het is niet voor wat je denkt; een groep tieners haalt een gemene streek uit met rampzalige gevolgen en een oude man raakt krijgt bezoek van een nare boze geest die langs de deuren gaat voor snoep.

Persoonlijke mening: Een toffe griezelfilm om op Halloween avond naar te kijken. Heel griezelig is hij niet maar de typische Halloween sfeer is er wel. Leuke muziek, goede acteurs en wat onverwachte wendingen maken dat deze film zeker niet in de lijst mocht ontbreken.

Bron

A Serbian Film (2010)


Voor diegene die de films boven te soft vinden is er deze laatste nog. Miloš is gelukkig met zijn vrouw Marija en zesjarig zoontje Petar. Financieel hebben ze het echter niet breed waarop Miloš ingaat op een voorstel om mee te doen aan een experimentele film. Inhoudelijk mag hij niks weten en er wordt hem een mooie beloning aangeboden.
Hij wordt door een chauffeur naar de opnameplek gebracht en krijgt instructies via een oortje. Wat er zich verder afspeelt laten we weg, laat het een verrassing zijn voor diegene die dit aandurven. Weet wel dat de film kort na verschijning verboden werd in verschillende landen.

Persoonlijke mening: ik was heel benieuwd naar de film omdat je hem vaak zag paseren in reacties over goede horrorfilms. Nou, dit is niet echt horror, maar een snuff film. Je hebt sterke zenuwen en maag nodig om deze film tot het einde te zien. Probleem is ook dat de beelden op je netvlies gebrand staan en je krijgt ze er niet weg. Ook al heb ik hem in deze lijst gezet voor diegene die al het bovenvermelde te soft vinden, weet dat deze film het tegenovergestelde is van soft…

Bron

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *