10 Grappige manieren om geld te besparen

Klinkt besparen saai? Niet met deze 10 grappige tips! Niet de gebruikelijke manieren komen hier aan bod zoals ‘tandenpoetsen met de gesloten kraan’ of ‘douchen in 5 minuten’, nee we gaan kijken waar we op kunnen besparen zodat het weinig moeite kost en nog leuk blijft ook šŸ™‚

Tip 1: Vraag jezelf in de winkel steeds af of je het echt nodig hebt? In het begin zal het antwoord ‘ja’ zijn maar geloof me, als je het een tijdje gaat blijven doen dan zul je snel merken dat je heel veel spullen die je normaal gezien zou kopen, nu links laat liggen omdat je ook zonder kunt.

Tip 2: Loopt je contract voor televisie of internet bijna af? Bel eens naar de leverancier en vraag of ze korting kunnen geven als je je contract verlengt. Het proberen waard.

Tip 3: Neem een andere hobby! Nee, je hoeft je niet meer thuis op te sluiten en niks meer doen zodat je ook geen geld meer uitgeeft. Maar bedenk eens dat klussen met oude ‘gratis’ paletten even leuk is. Maak er een toffe bloembak van of een tuinlounge! Lukt het je aardig? Dan kun je je creaties ook nog verkopen! Ben je geen klusser? Geen paniek! Wat denk je dan van tuinieren? De buren zullen jaloers zijn op je prachtige tuin en jij bent uren bezig in de frisse lucht Ć©n als je ook een moestuin aanlegt, dan heb je ook nog gratis groente en fruit!

Tip 4 : Ga vroeg slapen. Ja je leest het goed, door vroeg te gaan slapen kan die lamp, de televisie en de verwarming uit. Hier bespaar je op energiekosten. Nog even bezig met je smartphone? Steek dan een kaars aan.

Tip 5: Zoek andere vrienden. Wat zeg je nou zul je wel denken? Maar nee, je moet zeker je oude vriendenkring niet opgeven, geen paniek. Wat ik meer bedoel is dat je op zoek kunt gaan naar mensen die ook willen besparen, zoek ze op Facebook, op fora of vraag eens rond. Door om te gaan met mensen die bezig zijn met besparen, ga jij automatisch mee willen doen. Hoe handig is dit?

Tip 6: Ben je een die hard? Dan kun je stoppen met het wassen van je haar. Nee niet letterlijk! Maar was voortaan je haar enkel met water. Je bespaart veel flessen shampoo op jaarbasis en naar het schijnt is het nog gezond voor je haar ook.

Tip 7: Staat er een verjaardag van je beste vriend(in), oma, tante of buurvrouw op de planning? Geef ze een bon cadeau, een bon die je zelf maakt voor een gratis klus. Bedenk zelf een leuke klus zoals grasmaaien, voor hem/haar koken of eens de strijk komen doen. Het kost je niks en die persoon gaat er superblij mee zijn!

Tip 8: Ga aan de slag met sodakristallen, azijn en buine zeep en maak zelf je schoonmaakmiddelen. Op het internet vindt je veel ‘receptjes’ voor wasmiddel en afwasmiddel. Hier ga je echt veel geld op besparen want wasmiddel zelf maken kost een fractie van wat een doos waspoeder in de winkel kost.

Tip 9: Voor je gaat slapen doe eens een toer rond in je huis. Trek alle snoeren uit de stopcontacten van bijvoorbeeld de televisie, de lamp, laders,… Het is bewezen dat je op jaarbasis veel kunt besparen op je energierekening door deze energievreters uit te zetten.

Tip 10: Ben je een fervente verzamelaar van Coca-Cola, Lego, kabouters of spaarpotjes? Kijk dan eens critisch naar je verzameling, wat kan er weg? Heb je iets dubbel? Of staat je verzameling op zolder en kijk je er eigenlijk niet meer naar? Nou waar wacht je dan op? Zet het te koop! Sommige verzamelingen zijn veel geld waard en waarom iets houden als het je toch niet meer zo intereseert? En niet vergeten, je verdient er geld Ć©n opbergruimte mee.

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *