10 Ideeën voor een originele kerstschotel

Het meest magische feest van het jaar staat voor de deur: kerst! Dit betekent tijd voor elkaar, tijd om te koken en tijd om uitgebreid te dineren. Je maakt je kerstschotel zo groot en uitgebreid als je zelf wilt, wil je geen uren in de keuken doorbrengen? Geen probleem! Kies voor voorgesneden groentjes, plakjes worst en blokjes kaas. Schuiven er kinderen mee aan tafel? Maak je schotel in de vorm van een kerstboom of piramide, zij zullen er weg van zijn en wie weet, misschien beginnen ze zelfs met groentjes te eten! Ik ben op zoek gegaan op Pinterest voor leuke en niet alledaagse ideeën, je wilt namelijk uitpakken met je kerstschotel toch?

Een leuke kerstboom met olijfjes, tijm, crackers, worstjes en tomaatjes. Gewoon op een plank en voila!

Geen vleeseters aan tafel? Geen probleem! Verschillende soorten kaas en druiven kunnen perfect gebruikt worden om deze kerstboom te maken!

Komt er een grote groep vrienden en familie en wil jij alles uit de kast halen? Pak het dan groots aan met al je hapjes op tafel te zetten in een brede rij. Ziet er ongelooflijk uitnodigend uit!

Ook met fruit kun je een leuke en vooral fleurige kerstschotel maken!

Deze kerstboom ziet er heel smakelijk uit met de olijfjes, tijm, salami en crackers! De crackers kunnen ook veranderd worden in blokjes kaas!

Niet veel tijd? Geen probleem! Gebruik een standaard en vul hem met je lievelingshapjes.

En weeral een leuke kerstboom op een plank, vraagt niet veel tijd of snijwerk. Je kunt alles al voorgesneden kopen.

Zijn al die kerstbomen niet aan jou besteed? Maak dan een krans! Lekker origineel en verrassend! En vooral niet moeilijk 🙂

Groentjes met een dipsaus zo passé? Zeker niet! Geef het een kersttoets door je paprika, of een andere groente,  in sterretjes te snijden!

Heb je wel wat tijd dan kun je er een heuse toren van maken. Pas op! Hier ben je even zoet mee…

Welke kerstschotel verkies jij? Laat het ons weten in de comments!

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *