10 Liefdesfilms met een twist

10 Films die op het eerste zicht gewone liefdesfilms zijn maar steeds met een twist, overwachte momenten en onverwachte aflopen. Elke film is uniek op zijn manier en verschillende onderwerpen als vriendschap, liefde, verleiding, wraak en onbegrip komen aan bod.

Love and Other Drugs uit 2010

Jamie (Jake Gyllenhaal) werkt als medicijnverkoper bij Pfizer. Hij ontmoet Maggie (Anne Hathaway) en ze krijgen een stormachtige verhouding. Maggie heeft beginnende Parkinson en verbreekt de relatie na een tijd omdat ze geen medelijden wilt. Een tijd later komen ze elkaar weer tegen en Jamie volgt haar naar Canada en beseft dat hij niet zonder haar kan leven. Een liefdesverhaal waar niet alles vanzelfsprekend is en de hoofdrolspelers enige moeite moeten doen om tot het besef te komen dat ze voor elkaar gemaakt zijn.

The Door in the Floor uit 2004

Bij een autoongeval sterven beide zonen van Ted en Marion. Ze hebben wel nog een dochter Ruth die achterblijft. Ted en Marion wonen een tijd apart van elkaar, Marion heeft tijd en ruimte nodig om te rouwen. Ted neemt de jonge Eddie in dienst als zijn assistent en chauffeur. Marion verleidt de jonge Eddie en al snel krijgen ze een verhouding. Ted lijkt hier geen probleem mee te hebben omdat hij begrijpt dat zijn huwelijk over is en hijzelf veel tijd met Evelyn doorbrengt die voor hem posseert. Marion verlaat Ted en Ruth en neemt alle foto’s van hun overleden zonen mee en daar heeft Ted het bijzonder moeilijk mee. Hij begrijpt ook niet hoe een moeder haar kind kan achterlaten.

Rock Star uit 2001

De film verteld het verhaal van Chris ‘Izzy’ Cole (Mark Wahlberg) die overdag als technieker van kopieerapparaten werkt en ‘s nachts optreed als zanger bij Blood Pollution. Chris is een grote fan van de bekende rockband Steel Dragon. Steel Dragon is op dat moment de bekendste rockband in de wereld maar ze hebben interne problemen met de leadzanger. Twee groupies van Blood Polluition tonen een video van Chris aan Kirk (de guitarist van Steel Dragon), waarop Kirk Chris opbeld en hem voorstelt om op auditie te komen. Vanaf dat moment veranderd het leven dan Chris, zijn auditie is zo goed dat jij de nieuwe zanger van Steel Dragon wordt! Zijn vriendin Emily (Jennifer Aniston) besluit om niet mee op tournee te gaan en ze spreken af om elkaar terug te zien in Seattle. Als een van de shows in Seattle plaatsvind, komt Emily zoals afgesproken naar het hotel maar Chris is onder invloed, overweldigd van zijn nieuwe status dat hij hun afspraak volledig vergat. Emily besluit om de relatie te verbreken omdat ze niet met zijn nieuwe status, het alcoholgebruik en de groupies kan leven. Op het einde van de tour komt Chris met verschillende ideeën af voor hun volgende tour. De andere leden verwerpen zijn voorstellen omdat deze niet stroken met de stijl van Steel Dragon. Chris verlaat de band en begint een nieuwe band met zijn oude vriend Rob. Op een dag treden ze op in een bar waar toevallig Emily werkt.

Before Sunset uit 2004

Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) komen elkaar na negen jaar terug tegen in Parijs. Negen jaar geleden hadden ze paar onvergetelijke uren in Wenen doorgebracht. Tijdens hun ontmoeting blijkt al snel dat ze die in die negen jaar elkaar niet zijn vergeten en nu hebben ze maar een paar uur de tijd om te beslissen hoe hun leven verder zal gaan.

The Broken Circle Breakdown uit 2012

The Broken Circle Breakdown is een Belgische speelfilm met in de hoofdrollen Veerle Baetens als Elise en Johan Heldenbergh als Didier. Didier is banjospeler bij een bluergrass-bandje en Elise is tattooartiste. als ze elkaar leren kennen begint Elise als zangeres bij de band. Ze krijgen een dochter Maybelle en alles lijkt perfect tot er kanker bij Maybelle wordt geconstateerd. Ze sterft in datzelfde jaar en vanaf dat moment veranderd hun leven dramatisch. Didier stort zich op sciëntisme en Elise begint zich te verdiepen in spiritisme en reïncarnatie. Elise wilt dat ze vanaf dan Alabama genoemd word en probeert om zelfmoord te plegen met een overdosis medicatie. Didier staat voor de moeilijke beslissing om de kunstmatige ademhaling stop te zetten.

5 to 7 uit 2014

Brian (Anton Yelchin) is een aankomende schrijver die op straat de beeldschone Arielle (Bérénice Marlohe) ontmoet. Arielle blijkt echter getrouwd en twee kinderen te hebben. Zij stelt voor dat ze elkaar van 5 tot 7 zien. Ze beginnen een buitenechtelijke relatie en als snel blijkt dat hun culturen, wereldstandpunten en persoonlijke ethiek beginnen te botsen.

The Overnight uit 2015

De film verteld het verhaal van Alex (Adam Scott), Emily (Taylor Schilling) en hun zoon RJ, ze zijn net verhuisd van Seattle naar Los Angeles en proberen hun draai te vinden in de nieuwe stad. Ze ontmoeten toevalling Kurt (Jason Schwartzman), Charlotte (Judith Godrèche) en Max, Max is even oud RJ en Kurt nodigd hun uit voor een pizzanacht bij hun thuis. Als de kids naar bed gaan begint de avond voor de ouders pas en deze draait anders uit dan ze hadden gedacht.

American Beauty uit 1999

Lester Burnham (Kevin Spacey) is een 42-jarige man die al 14 jaar bij een tijdsschrift werkt maar nog geen enkele promotie heeft gemaakt. Zijn vrouw Carolyn (Annette Bening) is een perfectionistische huizenmakelaar en zijn dochter Jane (Thora Birch) is een onzekere tiener met wie hij amper spreekt. Met de komst van de nieuwe buren, de familie Fitts, veranderd het leven van Lester helemaal. Hij zegt zijn baan op, begint mahihuana te kopen bij de buurjongen en wordt geobsedeerd door de bloedmooie Angela (Mena Suvari).

Gone Girl uit 2014

Niets is wat het lijkt komt in deze film goed tot zijn recht. De vijfde huwelijksverjaardag van Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) veranderd in een nachtmerrie als Amy plots verdwenen lijkt te zijn. De politie stort zich op de zaak en en al snel komen ze achter dat Nick niet de perfecte  echtgenoot is die hij leek te zijn. Dit maakt van hem de hoofdverdachte in de zaak.

The Spectacular Now uit 2013

Sutter Keely (Miles Teller) is een middelbare scholier zonder toekomstplannen, hij leeft in het nu en wilt er geen veranderingen in brengen. Op een dag leert hij de introverte Aimee Finicky (Schailene Woodley) kennen. Ze zijn elkaars tegenpolen en toch lijkt het te werken door de paar overeenkomsten tussen hun beiden. Een relatie waar de grenzen tussen vriendschap en liefde, goed en kwaad al snel beginnen te vervagen.

Wie heeft welke film al gezien en wat vond je ervan? Laat het ons weten in de commentaren.

 

 

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *