6 Memes over het verschil tussen mannen en vrouwen

Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen, vrouwen kunnen beter koken, mannen gaan al bijna dood bij 37° koorts, terwijl vrouwen doodziek nog alles in huis kunnen klaarspelen. Waar of niet waar?

Man/vrouw en DE handdoek

Terwijl de vrouw één miljoen handdoeken heeft voor al haar lichaamsdelen, heeft de man één handdoek waarmee hij even droog uit de badkamer komt én een groot voordeel, minder was! Vraag is dan natuurlijk waarom gebruiken vrouwen meer dan één handdoek? Als we het even gaan opzoeken en navragen dan kregen we als antwoorden ‘het is hygiënischer’ en ‘vind ik leuker’. Oke, met het eerste antwoord kan ik nog leven, hygiëne is nou eenmaal belangrijk. Maar het tweede antwoord dat ‘het zo leuker is’ slaat nergens op. Toch?

Voorwerpen gebruiken voor wat ze NIET dienen

Nou het kriebelt lekker in je oor en dan moet je helemaal opzoek gaan naar een oorstaafje? Mannen zijn er makkelijker in en maken gebruik van alles wat voorhanden is op dat moment

Mannen en koorts gaan niet samen

Terwijl vrouwen bij 39° koorts nog perfect functioneren in het huishouden, verzorging van de kids en een lekkere maaltijd op tafel kunnen toveren, nemen mannen afscheid van hun dierbaren bij 36.7°. Vrouwen noemen het al lachend aanstelleritis of mannengriep. Tot nu toe is het nog geen enkele wetenschapper gelukt om dit verschil ook echt te bewijzen. Al beweren verschillende (mannelijke) wetenschappers en profs dat mannen écht meer afzien van een verkoudheid van vrouwen.

Mannen zijn handiger en vrouwen kunnen beter koken

Weer een cliché van groot formaat! Velen denken nog steeds dat mannen beter kunnen rijden, een huis renoveren of een schilderij ophangen dan vrouwen. Vrouwen zouden dan weer beter kunnen koken, voor de kids zorgen en het huis proper houden. Er zijn genoeg voorbeelden van vrouwen die zelf alles in huis kunnen doen en wat met al die mannelijke sterrenchefs dan?

“Ik heb niks om aan te trekken!

Vrouwen gaan graag schoppen en man niet. Waar of niet waar? Eerlijk? Tot nu toe merk ik in mijn omgeving dat dit cliché wel klopt als het gaat over kleren. Als we gaan spreken over auto- of fietsonderdelen, gereedschap of computerspelletjes dan zijn mannen even shopverslaafd als vrouwen.

6 in 1

Hetzelfde als met die handdoeken, waarom heeft de man genoeg aan één bus shampoo die ook gebruikt kan worden voor het lichaam en heeft de vrouw shampoo, conditioner, haarmasker, gezichtscrub, douchegel, scrub voor het lichaam, scrub voor de voeten,… nodig? Beiden komen even proper uit de badkamer, toch? Het antwoord is dat vrouwen gewoon meer genieten in de badkamer en het wassen en zich verzorgen. Al die producten geuren ook allemaal zo lekker, hoe kun je daar nou aan weerstaan?

Wat denken jullie? Verschillen mannen echt zo hard van vrouwen? En zo ja, in wat wel en in wat niet?

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *