7 Fantastische plaatsen die je gezien moet hebben!

België heeft heel veel mooie plaatsen die je zeker eens bezocht moet hebben. Voor diegene die verder willen reizen om de schoonheid van bepaalde plaatsen met hun eigen ogen te zien, hebben we hier 7 fantastische plekken op de wereld gevonden die zeker de moeite waard zijn om te gaan bezoeken!
Soms moet je het niet al te ver zoeken, zo is ons eerste bestemming Duitsland.

Slot Neuschwanstein in Beieren – Duitsland

Slot Neuschwanstein is een kasteel in het dorp Hoheschwangau. Het kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw in opdracht van koning Ludwig. Elk jaar trekt het kasteel zo’n 1.3 miljoen bezoekers aan en is een heel populaire toeristische bestemming in Duitsland.
Walt Disney heeft het kasteel bezocht en het diende zelfs als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland Californië.

Espaces d’Abraxas in Parijs – Frankrijk

Espaces d’Abraxas is een vastgoedcomplex in Noisy-le-Grand.
Het complex omvat 600 wooneenheden in drie gebouwen: het theater in het westen, de boog in het midden en het palacio in het oosten.
Het Palacio is een massief, 18 verdiepingen tellend, neo-Grieks gebouw met een orthogonale vorm. Het bestaat uit vier trappenhuizen met elk ongeveer 250 appartementen.
Het theater is een meer bescheiden ogend gebouw rond een plein dat de vormen van oude theaters oproept. Het bestaat uit een tiental trappen (een lift en een dienstentrap) en herbergt ongeveer twintig appartementen.
De boog bestaat uit twee trappenhuizen die op de 7e verdieping samenkomen om een ​​boog te vormen. Deze boog is omgeven door het Palacio en het theater.
Een prachtig meesterwerk!

 

‘Stairway to Understanding’ in Montserrat – Spanje

De ‘Stairway to Understanding’ is een monument geïnspireerd op het denken van filosoof Ramon Llull en ontworpen door Josep Maria Subirachs. Acht rechthoekige blokken klimmen in een spiraalachtige vorm naar boven.

 

Buchanan Castle in Stirlingshire – Schotland

Buchanan Castle is een geruïneerd landhuis in Stirlingshire, Schotland, gelegen op 1,6 km ten westen van het dorp Drymen. Het huis werd in opdracht van James Graham, de 4e hertog van Montrose, gebouwd in 1852-1858 als een huis voor de familie Montrose, en diende als zodanig tot 1925.
Het werd gebouwd als een vervanging voor Buchanan Auld House, dat zich op een afstand van 0,80 meter bevindt. km) naar het noordwesten, maar werd verwoest door een brand in 1852. Het oude huis en het omringende land was eigendom geweest van de Clan Buchanan, maar werd aan het einde van de 17e eeuw doorgegeven aan de Clan Graham. Het dak van het gebouw werd in 1954 verwijderd en de toestand van het huis is sindsdien verslechterd, maar het blijft de zetel van de Grahams.

 

The Great Blue Hole in Belize – Caraïben

The Great Blue Hole ligt midden in het Lighthouse rif en is een droombestemming voor elke duiker. Op een diepte van 124 meter zie je wanden vol koraal, prachtige vissen, schildpadden, stalagmieten en stalagtieten. Verschillende soorten haaien zoals verpleegsterhaaien, zwartpunthaaien, de Caribische rifhaai en hamerhaaien zoeken hier verkoeling.
Deze duiklocatie is wel enkel voor gevorderde duikers, je moet de risico’s kennen en ervaring hebben in het duiken naar duistere dieptes.

 

Handara Gate in Bali

 

Jokulsarlon ijsmeer – Ijsland

Jokulsarlon is een prachtig ijsmeer in het zuidoosten van Ijsland. De gletsjerlagune is 18 vierkante kilometer groot en 260 meter diep. Je ziet de mooie ijsschotsen overal drijven en als de zon precies goed schijnt op zo een stuk dan is dit magisch mooi!

Bron

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *