8 Maine Coon katten die duidelijk laten zien wie het baasje in huis is

Iedereen die een kat in huis heeft maakt al eens grapjes dat zijn of haar kat het baasje in huis is. Deze dieren zijn zo onafhankelijk en prachtig dat het niet verbazend is dat veel mensen een kat in huis hebben.
Maar als je dacht dat jouw kat een echt grote haarbal is, kijk dan even naar deze 8 foto’s van Maine Coon katten. Maar wat maakt deze katten nu zo speciaal? Ze worden gekendmerkt door een imposant, rustig en stabiel karakter. Maar het is vooral hun grootte dat veel mensen doet fronsen.

De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht, een stevig skelet en een lange volle staart. Veel dieren bezitten ook de eigenschap voor oorpluimpjes, iets dat door liefhebbers gewaardeerd wordt. Dit maakt de Maine Coon tot een imposante verschijning.

What an extraordinary kitty… from aww

Maine Coons zijn seksueel actief vanaf een maand of zes maar zijn pas volledig lichamelijk uitgegroeid na 3 jaar.
De kat weegt dan gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen. De Maine Coon mag dan wel een heel imposant voorkomen hebben, qua karakter zijn het rustige maar energieke katten. Ze zijn heel sociaal, zowel tegenover mensen als andere huisdieren. Deze katten zijn geen ‘standaard’ schootkatten, ze liggen liever naast hun baasje of toch zeker ergens in de buurt.

Leuk weetje: Er kunnen tot in de huidige tijd nieuwe katten aan het fokbestand van de Maine coon worden toegevoegd, met als voorwaarde dat deze kat daadwerkelijk uit Maine komt en aan de rasstandaard voldoet. Uniek voor het ras is een complete documentatie via een online onderhouden stambomendatabase zodat iedere eigenaar in de afstamming kan terugkeren tot de eerste stam (foundation) dieren in Maine en omstreken. Ook kan hiermee de inteeltcoëfficiënt berekend worden zodat de fok gerichter kan plaatsvinden.

Wetenschappelijke naam: Felis catus

OMG! Ik had die witte kat eerst zelfs niet gezien! De proporties van de Maine Coon zijn echt ongelooflijk…

How a Maine Coon sleeps. Normal cat sleeping included for reference. from mainecoons

Iemand een zo een kat in huis? Foto’s ervan zijn altijd welkom via een bericht op Facebook 🙂

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *