8 memes over het ouderschap

Het ouderschap is een heel verantwoordelijke taak zonder ‘niet tevreden geld terug’ garantie. Als de baby zijn dan denk dat al die andere ouders maar wat zitten te zagen, die van jou doet het perfect. Tot ze beginnen te kruipen en kasten open te trekken (en alles eruit gooien uiteraard). Als de kids als kunnen praten dan denk je dat het moeilijkste deel achter de rug is, maar wacht maar toch ze beginnen te discussiëren! Ze gebruiken je eigen woorden tegen jou en dan zit je daar, zonder tegenargumenten… Maar het ouderschap is ook iets heel leuks, vol liefde en grappige momenten. Ik zou het voor geen haar willen missen in elk geval!

Elke ouder zal zich herkennen in zeker één van de volgende memes:

Dat gevoel al jij en je partner niet op dezelfde lijn zitten

Nog tijdens de zwagerschap begint de ‘miserie’ al! Je moet wennen aan je nieuwe vormen, krijgt rare trekjes op rare uren (hey, wat is er mis met augurken om 23 uur ‘s avonds?), je oude kleren passen niet meer, je slaapt slecht, enz…

Tja, dat wijntje met die collega was toch niet zo een goed idee blijkt later

Je komt al snel achter dat de maatschappij hard is voor (jonge) ouders. Er wordt van alles van jou verwacht terwijl de dag maar 24 uur duurt. Hoe krijg je al deze dingen gedaan vraag jij je af? Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Of het gewoon laten voor wat het is, en gewoon je ding doen!

Ongelukjes gebeuren nu eenmaal. Maar je komt er snel achter dat je ze voor geen haar meer kunt missen!

Groot voordeel van kinderen te hebben is dat je bepaalde dingen op hun kunt schuiven. Ja ja, laten we allemaal eerlijk zijn! Heb je dan nooit iets genomen of gedaan en als je partner dan boos is, effe zeggen dat het de kids zijn?

De druk van social media zoals Facebook en Instagram is niet te onderschatten! Het enige wat je ziet paseren zijn gelukkige kinderen én ouders, ze doen leuke dingen samen en volgen de modetrends op de voet. Laat je niet misleiden, hun leven verloopt net als die van jou. Soms krijsen die kids ook heel de buurt bijeen en willen ze die fancy broek ook niet aantrekken. Op social media verschijnen enkel de beste foto’s, niet het dagelijks leven.

Weet je nog vroeger toen je geen kids had en de muziek luid kon zetten? Toen je wat harder op het gaspedaal duwde? Eenmaal er een autostoelje op de achterbank staat, pas je je rijstijl aan, in plaats van Rammstein ben je nu grote fan van K3 en Kabouter Plop. En weet je wat het grappigste is? Na een tijd ken je die teksen uit je hoofd en zing je luidkeels mee, ja echt waar geloof me iedereen doet het. Oh ja, en een rustige autorit mag je vergeten. Ze vragen heel de tijd of het nog lang duurt, ze hebben dorst, honger, zijn moe of wenen zonder reden.

Die goedbedoelde adviezen van je collega’s, mensen op Facebook en soms gewoon op straat. Die denken allemaal het beter te weten en raden jou vanalles aan. De grappigste zijn die die zelf nog geen kinderen hebben en zeggen hoe zij het zouden doen. HILARISCH gewoon.

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *