Cadeau ideeën voor St Valentijn onder de 10€

Het is weer zover, St Valentijn. De winkels staan vol met roze en rode cadeautjes en de winkeliers maken er graag gebruik van door de prijzen van een boeket bloemen te verdubbelen. Veel mensen gaan als gek op zoek naar het ideale geschenk voor hun partner en kijken niet naar het prijskaartje. Aangezien ik van mening ben dat het een dag is zoals alle andere wil ik geen massa geld aan uit geven, elke dag van het jaar je partner laten weten dat je van hem/haar houdt is veel belangrijker da op deze eene dag afkomen met een duur cadeau. Maar niks geven of doen wil ik ook niet en daarom ben ik op zoek gegaan naar originele cadeau ideeën die maximum 10€ gaan kosten en misschien zelfs meer plezier gaan bezorgen dan een duur geschenk.

#1 Een kaartje met een onverwacht cadeau binnenin

Voor we beginnen met aardbeien, chocolade en bloemen wil ik een persoonlijke tip meedelen. Je koopt of maakt zelf een mooie Valentijnkaart, laat je hart spreken in de tekst en als cadeau doe je er twee of drie kraslotjes erbij. Ik kies altijd Win For Life omdat het wel een heel speciaal cadeau zou kunnen worden mocht mijn lief de goede symbolen krassen.

#2 Zelf een chocoladefontein maken

Wat is er nou lekkerder dan fruit in warme chocolade onderdompelen? Heb je geen chocoladefontein thuis dan is deze tip zeker voor jou. Je smelt wat chocolade au bain marie, giet het vervolgens in een leuk tasje, plaats de tas midden op een groot bord (bij gebrek aan een groot bord kan de tas en bord uiteraard apart), op het bord leg je stukken fruit naar keuze (kijk eerst wat je gewoon in huis hebt), wat wel niet mag ontbreken zijn aardbeien. En nu smullen maar! Lekker met jullie tweetjes op de zetel elkaar om de beurt een stuk fruit geven met warme chocolade…

#3 Banana split maar dan anders

Wat je hiervoor nodig hebt zijn twee bananen (voor twee porties), ander fruit zoals kiwi, aardbei, frambozen, wat je maar kunt vinden of beter nog, wat je zelf al thuis hebt. Verder heb je chocoladesaus, slagroom en mocht je nog wat geld over hebben dan kun je ook ijs nemen (smaak en merk naar keuze). Snij de banaan door midden, leg de twee stukken mooi op een bord, snij het ander fruit in kleine stukjes en leg ze naast de banaan. Een toefje slagroom, eventueel een bolletje ijs en versier alles met chocoladesaus. Hier scoor je gegarandeerd mee!

#4 Een ijsdessert – dat maak je toch lekker zelf?

Qua budget wordt deze een uitdaging maar is zeker haalbaar. Wat je hiervoor nodig hebt is een pot ijs (smaak en merk naar keuze), mengeling rood fruit (mag diepvries, is goedkoper) en als je nog paar euro over hebt, chocoladesaus. Serveer dit op een mooi bord, probeer met de saus wat leuke lijntjes te trekken of teken hartjes als je een groot bord hebt en voila, je dessert is klaar!

#5 Een tas warme choco alstublieft!

Oke, deze is makkelijk. Je neemt de lievelingstas van je partner, maakt warme chocolademelk, een toefje slagroom er bovenop en werk af met honing en nootjes. In plaats van de slagroom, honing en nootjes kun je marshmallows gebruiken. Wedden dat hij/zij er heel blij mee zal zijn? Pluspunten voor jou omdat je het zelf hebt gedaan in plaats van gewoon iets te kopen én je blijft mooi binnen je budget van 10€.

#6 “Chocolate is happiness that you can eat.”

Ben je niet zo creatief of heb je niet zoveel tijd? Neem dan een doos pralines. Iedereen houdt van chocolade toch? Een groot voordeel van een doos pralines is dat jullie ze ‘s avonds in de zetel kunnen delen…

#7 “Rainy days should be spent at home with a cup of tea and a good book.”

Thee klinkt niet als het meest romantische cadeau maar als je lief een echte theefan is dan zal hij/zij er zeer blij mee zijn! Wil je je budget optimaal gebruiken neem dan verschillende doosjes smaken in de supermarkt. Wil je het een beetje feestelijker aanpakken dan kun je gaan voor losse thee die je in daarvoor gespecialiseerde zaken kunt vinden. Met 10 € ga je daar één of maximum twee verschillende smaken thee kunnen kopen maar ze zijn zeker hun geld waard.

#8 Bloemen doen het altijd goed

Het is zo cliché maar bloemen doen het altijd goed. Maar elk jaar opnieuw stijgen de prijzen lichtjes rond de periode van St Valentijn. Vooral rozen (de bloem van de liefde weet je wel) zijn zeer geliefd op deze dag. Met een budget van 10€ kun je enkele rozen kopen of je pakt het anders aan en kiest een totaal andere bloem die je lief niet zou verwachten. Je bent origineel, je hebt meer aantal bloemen voor je geld én je bent er goedkoper van af! Ideaal toch?

#9 Kies voor een potplant

Dat een boeket bloemen het goed zal doen is een feit maar na een week is die klaar voor de vuilbak. Wil je iets groen dat langer blijft, kies dan een potplant. Misschien niet zo feestelijk op het eerste zicht maar wel praktisch. Voor jouw budget ga je zeker iets leuks kunnen vinden en als jij of je lief een beetje groene vingers hebben dan zal de plant ook nog jaren voor plezier zorgen.

#10 Ga voor make-up !

Make-up moet niet duur zijn om goed te zijn. Tenzij je vriendin echt zweert bij een bepaald duur merk, kun je eens in haar toilettas kijken welke merken ze gebruikt. Is er bijna iets op? Koop dan een nieuw exemplaar voor haar, wedden dat ze er blij mee gaat zijn?

Welk cadeau vond je het leukst, goedkoopst en meest origineel? Laat het ons weten in de comments en mocht je zelf nog leuke tips hebben voor een tof cadeau voor St Valentijn, post deze zeker ook!

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *