Een nieuwe woonst vinden – Propenda helpt je daarbij

Iedereen gaat vroeg of laat op zoek naar een woonst, is het om te huren of om te kopen is afhankelijk van je budget en gezinssituatie. Vooral jonge koppels begrijpen al snel dat een eigen woonst een zeer interessante investering is. De rentevoeten staan al een tijdje redelijk laag waardoor het ook in 2019 interessant is om op zoek te gaan naar een eigen woonst.
Maar waar begin je? Eerst en vooral moet je kijken hoeveel eigen middelen je hebt, misschien kunnen de ouders een handje helpen? En daarna trek je richting bank om te horen hoeveel je kunt lenen.
Als dat achter de rug is, heb je al een duidelijker beeld binnen welk budget je kunt zoeken. Volgende stap is beslissen of je gaat bouwen, huren of kopen. Alle opties hebben voor- en nadelen. Bij bouwen komt heel veel administratie bij kijken, denk aan bijvoorbeeld een architect, bouwvergunning,… Huren heeft een groot voordeel dat je al heel snel iets kunt vinden dat onmiddelijk beschikbaar is. Nadeel van huren is dat het nooit je eigen woonst zal worden. Beslis je om te kopen dan is het uitkijken of je een woning gaat zoeken dat gerenoveerd dient te worden of dat onmiddelijk bewoonbaar is.

Wat je ook beslist om te doen, Propenda kan je helpen bij het zoeken naar een huur- of koopwoning. Er zijn heel veel verschillende vastgoedwebsites waar je kunt beginnen kijken maar Propenda heeft toch een groot aantal voordelen waardoor je via die website sneller een leuke woonst zal vinden. Propenda is een zoekmachine voor vastgoed, wat betekend dat je niet langer alle websites moet beginnen afschuimen, op Propenda vindt je al deze zoekertjes. Hoe handig is dit?
Zo is de website ook heel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en wat niet onbelangrijk is, ze werkt perfect op je smartphone, je hoeft geen app te instaleren of beginnen met je scherm te draaien om verder te lezen of foto’s te bekijken, het kan allemaal op je smartphone in rechte stand.
Naast de gebruikelijke filters als ligging, budget, aantal slaapkamers vindt je er ook steeds alle contactgegevens van de verkoper en de link naar het origineel bericht waar het zoekertje vandaan komt.

Ik heb de proef op de som genomen en ben beginnen zoeken naar een koophuis in het Antwerpse. In een mum van tijd vond ik enkele zeer interessante woningen binnen mijn budget, met leuke en duidelijke foto’s en toen ik de links (naar de originele posts) controleerde, moest ik vaststellen dat ze van 3 verschillende websites kwamen. Dit vind ik dus een zeer groot voordeel! Gedaan met zoeken op verschillende websites waardoor je na verloop van tijd niet meer weet wat je waar gezien hebt. De meeste panden staan nu op één plaats wat zeker voor minder stress zal zorgen!
Ik ben alvast overtuigd en vond het een zeer interessante en gebruiksvriendelijke ervaring!
En waar begin jij met het zoeken naar een nieuwe woning? Heb je zelf tips om de zoektocht makkelijker te maken? Deel ze dan zeker met ons via de comments!

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *