Fotoreportage China Light

Zoals elk jaar organiseert de zoo van Antwerpen een magisch lichtfestival – China Light. Dit jaar bestaat de zoo 175 jaar en dit vieren ze in stijl met een volledig nieuwe thema! Duizenden lichtjes en 71 creaties vertellen je het romantische verhaal van een Chinese Lotusprinses. Het festival is op 30 november gestart en loopt nog tot en met zondag 13 januari. Wie het nog niet bezocht heeft, snel zijn is de boodschap! Je kan het festival dagelijks bezoeken, telkens in drie tijdsloten:  om 18u , 19u of om 20u. Dit doen ze om het aantal bezoekers was te spreiden zodat iedereen rustig kan rondwandelen en leuke foto’s trekken.

Ben je er wat vroeger? Geen probleem! Voor de ingang kun je genieten van een lekkere hamburger of hotdog. Ze hebben ook aan de vegetariërs gedacht, wat vind je van vegetarische loempia’s of noedels met groenten? Schaar je rond de vuurkorven en geniet van iets lekkers! Gezellig en leuk als koppel, met het gezin of een groep vrienden. Qua drank heb je keuze uit verschillende fruitsapjes of een lekkere glas cava. Wil je iets warms? Dan kun je kiezen voor soep, glühwein of chocolademelk.

Doordeweeks is het goedkoper om het lichtfestival te bezoeken. Als volwassene betaal je 15 euro en als abonnee 12 euro. Voor kinderen kost de inkom 12euro en als abonnee 10 euro. In het weekend is het 17 euro voor een volwassene en 14 euro als abonnee. Kinderen betalen 14 euro en als abonnee 12 euro.

Heel veel bloemen, jep, heel veel bloemen 🙂

Ik was benieuwd of je ook de dieren te zien krijgt. Nee dat is dus niet het geval en gelukkig ook. Anders zou je niet genoeg tijd hebben om heel de toer te doen. Enkel de zeeleeuwen zwemmen rustig buiten.

Deze rode bloem vindt je aan het plafond in de koepel. Magisch!

Op twee plaatsen kun je genieten van een dansshow. Heel mooi en gracieus!

Dit is de tweede plaats waar je kunt genieten van een Chinese dans.

Een heuse wensboom! Je kunt je hand op een plaat leggen, een wens doen en vervolgens veranderen de vlinders van kleur! Echt prachtig om te zien!

Interesse? Tickets kun je hier kopen. Maar wees snel, zeker als je in het laatste weekend nog wilt gaan!

Persoonlijk vond ik het festival zeker een bezoekje waard! Al die lichtjes, de gezellige vuurkorven en een warme kop chocolademelk zorgen voor een leuke avonduitstap. Door de drie verschillende tijdsloten waarin ze bezoekers binnen laten, heb je geen massa volk. Misschien een tip om nog minder ‘last’ te hebben van andere bezoekers: oftewel stipt om 18u aan de ingang te staan zodat je als eerste binnen kan en als eerste kunt rondwandelen. Oftewel wat later naar de ingang trekken, en ondertussen nog genieten van je hotdog, zodat je niet lang in de rij moet staan en de eerste golf bezoekers al binnen is.

Het was zijn geld zeker waard al wil ik er terug naartoe als het thema weer veranderd. Elk jaar dezelfde lichtjes zien voor die extra prijs als abonnee is het me dan ook weer niet waard. Laat weten of je al geweest bent en wat jij er van vond!

 

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *