Is extreme couponing in België mogelijk? Ja!

Iedereen kent het Amerikaanse programma ‘Extreme couponing’ op TLC. Voor wie het niet kent: Amerikanen tonen hoe ze dankzij kortingsbonnen een massa aan producten nemen in de winkel en aan de kassa moeten ze enkele dollars betalen of soms helemaal niks! Ook tonen ze hun enorme voorraden waar ze jaren van kunnen leven. Ik was altijd al benieuwd of het hier in België ook mogelijk is. Via via kwam ik Liza (schuilnaam) tegen. Dit is haar verhaal:

“Zoals veel mensen keek ik naar ‘Extreme couponing’ en vond het fantastisch dat je voor zeer weinig geld een grote voorraad kon opbouwen. Niet dat ik een prepper ben maar een voorraad is altijd fijn. Dus ik begon te zoeken op Google en Facebook en kwam op Facebook verschillende groepjes tegen waar mensen tips, koopjes en uitleg delen. Er ging een nieuwe wereld voor me open!
Eerst en vooral, winkelen met kortingsbonnen vergt veel tijd en voorbereiding. Je bent er ook constant mee bezig, de hele dag door ben ik bezig met folders bestuderen, winkels met elkaar te vergelijken en uiteraard kortingsbonnen zoeken!”

WAAAAT? Van 483.97 naar 0.31? Dat is een besparing van maar liefst 483.66! Ik geloof mijn ogen niet!

“Ik werk, dus heb niet de hele dag tijd om voor de computer te zitten of winkels af te schuimen. Ik doe mijn opzoekwerk ‘s morgens bij de eerste koffie, tijdens de pauzes op het werk en ‘s avonds in plaats van televisie te zitten kijken, ben ik op zoek naar promo’s.
‘Al je vrije tijd gaat er naar toe’ hoor ik denken, en in het begin is dat ook zo. Je moet de werkwijze onder de knie krijgen. Je moet leren waar te kijken en wat te vergelijken. Maar eens je het door hebt, gaat het vanzelf en spendeer je er minder tijd voor.”

Van 130.91 naar 6.21 is een besparing van 124.7!


“Door te winkelen met kortingsbonnen hebben we nu een mooie voorraad van tandpasta, shampoo, douchegel, toiletpapier, keukenrol, wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger, maandverband en tampons die jaren kan meegaan. Ik wil er direct bij zeggen dat de meeste koopjes in die producten te vinden zijn.
Maar laten we ook eerlijk zijn, dit zijn ook de duurste producten in een huishouden? Ook een groot voordeel van winkelen met kortingsbonnen is dat ik vroeger huismerken kocht voor wasmiddel, allesreiniger en dergelijke, nu hebben we enkel Ariel, Dash, Mr Proper en andere A merken in huis.
Door kortingsbonnen zijn de dure merken goedkoper dan de huismerken, zot he?”

Van 219.27 naar 7.41 is een besparing van 211.86! Hoe is dit mogelijk?


“Maar genoeg uitleg over mijn voorraad, je wilt uiteraard weten hoe ik het doe natuurlijk! Om te beginnen heb je uiteraard kortingsbonnen nodig. Deze vindt je letterlijk overal! Ze hangen in winkels bij de producten, je vindt ze in de krant, in dagbladen en door te ruilen met andere couponers via de talrijke Facebook groepjes.
Om een voorbeeld te geven, je hebt een bon voor Dash wasmiddel (de pods of de vloeibaar) van -4 euro. Op zich al een superbon! Maar de kunst is om er meerdere stuks van te hebben (door te ruilen bijvoorbeeld) en een goede promo af te wachten. Als ik nu in de Colruyt app (MyColruyt) kijk dan staan de pods aan 7.99 euro (lenteboeker 14stuks). Als je nu dus een doos koopt betaal je nog maar 3.99 euro voor een doos. Wacht je de hoeveelheidskorting af (korting als je meerdere stuks koopt, meestal vanaf 3stuks) dan betaal je nog maar 7.97 euro voor 3 dozen! Maar het kan beter, als je een combinatie van hoeveelheidskorting en rode prijs afwacht kan je ze letterlijk bijna gratis hebben! Een voorbeeld hiervan, de hoeveelheidskorting is -33.34% vanaf 3 stuks, de rode prijs (reactie concurrent) is 3.69 euro en je hebt je bonnen van -4 euro. In dit geval mag je 2 bonnen afgeven, dus niet op het gratis product. Dit is de berekening in dit geval: 3.69 * 3 – 33.34% – 8 = een teruggave van 0.62 euro! Ja je leest het goed, een teruggave! Met andere woorden je hebt 3 dozen Dash pods gratis mee en krijgt nog eens 0.62 euro extra erbij die je kunt besteden voor je andere aankopen. Simpel toch?”

Van 169.57 naar 9.57 is een besparing van 160! IK WIL DIT OOK!

“Match heeft ook zo iets als dubbele bonnen weken. In die periode wordt je bon verdubbeld. Stel je hebt een kortingsbon van -0.50 dan wordt deze dus -1 euro. Kost het product bijvoorbeeld 1.68 euro dan betaal je dus maar 0.68 euro. Dit is dus zeker interessant nietwaar? Dankzij winkelen met kortingsbonnen hebben we naast enkel merken in huis ook veel producten die ik anders niet zou kopen wegens te duur. Voor de onderstaande foto heb ik bijvoorbeeld maar 0.83 betaald! Het totaal dat ik zou moeten betaald hebben weet ik niet meer maar 0.83 voor dit is fantastisch toch? Zoals je ziet veel chocolade gekocht, uiteraard met kortingsbonnen, hier ging ik normaal gezien in de min. Ik doe dit niet door andere producten te nemen die we dagelijks nodig hebben. ”

“Hier weet ik het normaal totaal ook niet meer maar ik heb 23 euro betaald. Ik had 32 pakken Capri-Sun en 2 zakken aardappelen mee. Superkoopje toch?”


“Goede koopjes kun je ook doen zonder kortingsbonnen door prijsfouten in de winkel of drukfouten. Je moet wel heel snel zijn want de fout wordt meestal heel snel rechtgezet.
Dit was mijn verhaal, zoals je ziet is het niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is wilskracht en tijd en oh ja, maak alvast plaats voor extra opbergrekken in je garage of berging!”

Nou, ik ben sprakeloos! Ik heb de Amerikaanse programma vaak gezien en dacht altijd wat een geluk hebben die mensen in Amerika dat ze dat daar kunnen doen. Ik heb nooit gedacht dat dit in België ook mogelijk is! Ik ga me hier zeker in verdiepen 🙂 Doet iemand al aan extreme couponing en wil je ook je verhaal delen? Laat het in de comments of via privé bericht op de Facebook pagina van Redacta weten!

Sharing is caring!

Comments

0 comments

3 Comments on “Is extreme couponing in België mogelijk? Ja!”

  1. Sommige filialen (lees zelfstandigen) maken hun eigen regels. In ‘normale’ filialen is het soms afhankelijk bij wie je aan de kassa komt… vreselijk irritant, iedereen toch gelijk behandelen voor de wet ? Blokker is ook zo’n moeilijk doender. Je hebt dan 2 keuzes : oftewel je klacht richten aan de klantendienst waardoor ze veelal uiteindelijk toch het produkt moeten meegeven oftewel goederen laten staan en elders gaan.
    Opgelet: ook de klant is niet altijd rechtschapen. Bonnen zijn toegelaten op de produkten/voorwaarden op bon en 1 regel : 1 bon per produkt (niet vb 1 fles
    Lenor en 3 bonnen).

  2. Waar dat jullie in godsnaam al die kortingsbonnen halen??? Hier in de streek tussen Brugge en Oostende vinden we niet zoveel bons hoor ( in decolruyt zelf ook niet en ook niet in Carrefour of Delhaize .Ik heb alleen om de maand de bonnen op de website van zin in meer maar die kan je maar 1 keer afprinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *