Deze fotografen organiseren magische kerstfotoshoots voor kinderen in ziekenhuizen, omdat ze voor sommigen hun laatste kunnen zijn

Kerstmis is een prachtige tijd van het jaar waarin veel mensen anderen willen helpen. Hoe klein of groot ook, het delen van een beetje liefde is altijd een goed idee. Voor degenen die de extra tijd hebben om extra inspanningen te leveren, is vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties een populaire manier om anderen te helpen.
Sinds 2016 heeft een organisatie genaamd ‘The Heart Project’ ziekenhuizen bezocht waar ze zieke kinderen fotograferen die bij de kerstman op schoot zitten. Het begon allemaal in een ziekenhuis in Melbourne waar vrijwilligers foto’s van kinderen maakten en ze met Photoshop bewerkten totdat het een magisch plaatje werd. Het project groeide snel en dit jaar zijn ze wereldwijd gegaan met bezoeken aan ziekenhuizen in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en het Verenigd Koninkrijk.


“Het idee kwam voort uit een gesprek tussen mijzelf en Adam Cubito (mede-oprichter van Heart Project) in 2016. We wisten dat veel kinderen met kerst niet naar huis zouden gaan en ze verplicht waren om kerstmis is het ziekenhuis te vieren “, aldus mede-oprichter van Heart Project en auteur Karen Alsop van Story Art.


“De kinderen vinden het leuk om de magische foto’s te zien, velen reageren totaal verrast”. “Voor sommigen was het de laatste foto van hun kind voor het overleed. Het is zeer emotioneel voor ons team die in de buurt komen van deze families.”


“Het is onze missie om een glimlach te toveren op gezichten van kinderen maar ook op die van hun familieleden, zodat ze even, als is het voor één dag kunnen onsnappen aan de harde realiteit, fotografie en Photoshop helpen ons daarbij.”

Foto’s uit 2018

Bron

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *