Na 32 jaar dienst bij McDonald’s gaat man met het syndroom van Down met pensioen

We denken nog te vaak dat mensen met een beperking niet normaal kunnen functioneren binnen het bedrijfsleven. Volledig onterecht! Er zijn talloze succesverhalen van mensen met een beperking die het wél gelukt is om een leuke job te vinden en deze uit te oefenen net als iemand zonder beperkingen.
Maak kennis met Russell O’Grady, een man met het syndroom van Down die ondanks zijn beperking 32 jaar lang bij McDonald’s gewerkt heeft.


Russel die nu 50 jaar oud is, gaat eindelijk met pensioen nadat hij 32 jaar bij McDonald’s heeft gewerkt en een voorbeeldige werknemer was. Russell heeft het syndroom van Down, een genetische aandoening die elk jaar ongeveer 1 op de 700 pasgeborenen in de VS treft. In 1984, toen hij nog maar 18 jaar oud was, hielp Jobsupport hem bij het vinden van een baan bij Northmead McDonald’s.


Jobsupport is een initiatief van de Australische overheid dat mensen met verstandelijke beperkingen helpt betaalde arbeid te vinden.Ondanks dat hij geen werkervaring had, maakte Russell indruk op iedereen met zijn jobethiek en werd hij een geliefde medewerker van zijn manager, collega’s en vooral klanten.


Door de jaren heen werd Russell een plaatselijke beroemdheid, met veel mensen die hem op zijn werk kwamen bezoeken en hem op straat groetten.

Jobsupport-assistent-manager Kate O’Grady vertelde aan Daily Mail Australia “Hij is een ongelooflijk sociaal persoon en kan nauwelijks over straat lopen zonder dat mensen stoppen om met hem aan praatje te doen of samen een biertje te gaan drinken.”


Op het werk groette Russell iedereen steeds met een glimlach, had altijd een vrolijke houding en toonde uitzonderlijke toewijding voor zijn werk.Zijn supervisor vertelde The Daily Telegraph: “We hebben vaste klanten die op donderdag en vrijdag Russell komen zien, zijn collega’s houden van van, dus we gaan hem missen.”

Bron

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *