Netflix vraagt om te stoppen met de ‘Bird Box Challenge’, maar niemand luistert

Het jaar is pas begonnen en er is al een nieuwe challenge waarbij mensen geblinddoekt alledaagse dingen proberen te doen zoals in Bird Box. Wie de film Bird Box heeft gezien weet direct waar het over gaat, voor mensen die hem (nog) niet gezien hebben: (ik vertel maar het begin, geen paniek!)
Malorie is zwanger en gaat met haar zus naar het ziekenhuis voor een echoscopie. Daar zien ze op de televisie het nieuws over massale zelfmoorden in Europa. Bij het verlaten van het ziekenhuis ziet Malorie een vrouw tegen een raam staan bonken met haar hoofd. Ze rijden snel weg en onderweg begint het virus zich razendsnel te verspreiden. Haar zus verstijfd plots en de auto gaat over kop. Ze klauterd uit de auto en ziet de chaos rondom zich. Net op tijd wordt ze gered door een man en samen vluchten ze naar een huis met nog enkele mensen.
Niemand weet wat er juist aan de hand is, het kan een virus zijn of iets anders. Na een poosje ontdekken ze dat het gevaar zich in de lucht bevindt en je besmet wordt als je je ogen opent.
Daarom doen ze alledaagse dingen met een blinddoek om. Verder ga ik niet vertellen want als je de film nog niet gezien hebt dan mag je het einde uiteraard nog niet weten!


De ‘Bird Box Challenge’ draait nu helemaal rond die blinddoek. Mensen doen of proberen toch om alledaagse dingen te doen met een blinddoek om. Wat eerst begon als gewoon fun om thuis met gesloten ogen te lopen en tegen meubels tegenaan te botsen, groeide al snel uit naar video’s van mensen die geblinddoekt naar buiten gaan en zich en anderen in gevaar brengen.

Zo zie je mensen proberen om auto te rijden, in het zwembad te springen, buiten lopen, gaan winkelen en dat allemaal met een blinddoek om.

Ben ik de enige die dit te gek voor woorden vind? Ik bedoel, het is een leuke film maar we zijn allemaal oud genoeg om te begrijpen dat dit gevaarlijk is, toch?

Een reactie van Netflix liet niet lang op zich wachten. De film is immers een groot succes, in de eerste zeven dagen na de release werd hij door 45 miljoen mensen bekeken, een record voor een Neflix film! Dat de challenge voor extra bekendheid en kijkers zorgt mag dus zeker duidelijk zijn. Reclame blijft reclame, of deze nu negatief of positief is.

Ze vragen dus niet echt om te stoppen maar wel om voorzichtig te zijn en niet in het ziekenhuis te belanden. De reacties op deze tweet kwamen al heel snel en velen zien het als een grap en nemen het niet serieus.

Gelukkig is niet iedereen zo dom en zijn er ook mensen die dit onnozel vinden. Of ik ben te serieus hierin? Kan natuurlijk ook.

Wie heeft de film al gezien en wat denken jullie over de nieuwe gekke challenge? Laat het ons weten in de comments en wie weet, misschien heb ik het mis en is het onschuldig?

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *