Sloppenwijk wordt kleurrijke trekpleiser in Indonesië

Slamet Widodo, een 54-jarige leraar, kwam met het idee voor het Rainbow Village, nadat hij over vergelijkbare succesverhalen in Azië had gelezen.
“Het idee om Kampung Pelango te creëren kwam nadat we de schoonheid zagen van Kampung Warna-warni en Kampung Tridi in Malang en later de Kampung Kali Code in Yogyakarta,” vertelde hij de Jakarta Post. “Hopelijk zal Kampung Pelangi hiermee een toeristische trekpleister worden”.

Momenteel zijn er rond de 232 huizen in regenboogkleuren geschilderd, maar de burgemeester van Semarang, Hendrar Prihadi,die trouwens zelf meegeholpen heeft bij het schilderen, hoopt het kleurrijke thema uit te breiden naar 385 huizen.

De voormalige “sloppenwijk” heeft 300 miljoen Indonesische roepia ($ 30.000) van de lokale overheid gekregen om dit mogelijk te maken. Het project, dat iets meer dan een maand in beslag nam, werd eind april onthuld – en het ziet er fantastisch uit!

Nu is de hashtag #Rainbow Village, Kampung Pelangi trending op sociale media en bezoeken veel toeristen dit dorp voor dé perfecte selfie. En de lokale economie van de stad begint nu al de vruchten ervan te plukken. Bewoners verkopen eten en souvenirs aan het toenemende aantal toeristen dat het gebied bezoekt.

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *