Wie of wat is Momo?

Momo is een ‘spel’ dat zich verspreidt via de berichtendienst Whatsapp. Momo wordt de opvolger van Blue Whale Challenge genoemd omdat er ook opdrachten in voorkomen die kinderen en tieners moeten volbrengen.
Er verschijnt een telefoonnummer in Whatsapp en als je hem toevoegt dan kan het spel beginnen. Uit de vele Youtubefilmpjes lijkt het erop dat Momo jou niet als eerste schrijft maar pas antwoord als jij haar contacteert.


Je krijgt gewelddadige afbeeldingen en beledigingen en opdrachten die je moet uitvoeren. Ga je er niet mee akkoord dan dreigt Momo om persoonlijke informatie te lekken. Het is dus beter om het nummer niet te accepteren en gewoon te blokeren en verwijderen.


Maar wat is Momo nu precies en vanwaar is ze? Momo is een kunstwerk die op een vrouw lijkt, ze heeft grote uitpuilende ogen, lang zwart sliertig haar en een griezelige glimlach. Het is het werk van de Japanse kunstenares Midori Hayashi. Ze is te bewonderen in de Vanilla Gallery in het museum of horror art in Tokio.
De kunstenares heeft niks met de challenge te maken laat dat duidelijk zijn. Wie er precies achter het spel Momo zit is nog niet bekend.

Bron

 

Sharing is caring!

Comments

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *